HTML

Friss topikok

  • benford: @Senta.: Köszönöm Senta, kedves vagy! :) (2009.10.10. 23:28) Szuper ékszerek!
  • Ismeretlen_974: Na, a blogolós mindenedet! Hogy mik ki nem derülnek! ;) (2008.12.27. 09:31) Hangos kacajom törte meg az utca zaját :)
  • Ismeretlen_100993: nahát ilyet!Pont a napokban tüztem ki célul,hogy fejlesztem az "erőimet"...erre pont ezt a bejegyz... (2008.09.23. 17:16) INTUITIO
  • vktimi: Jaja...és a lelkük a legnagyobb erogénzónájuk :D (2008.09.20. 22:53) MILYÜK VAN A NŐKNEK?
  • vktimi: :-)) Ezért készítek mindig papírt és tollat az ágyam mellé esténként...remekül megtanultam vakon í... (2008.09.20. 22:52) Az ellentmondások, amiket nem értesz

Linkblog

2008.07.02. 14:36 benford

Lexikál is

Mondja meg nekem valaki, miért jó a tudás? S leginkább a lexikális tudás a miért jó. Azon kívül, hogy ego építő társasjáték, magyarul L(EGO) :) Az emberek a muhi csatáról beszélgetnek, Beethoven különböző korszakairól vitáznak, esetleg deriválnak egy jót vagy felmondják hangosan a Walesi bárdokat? :) És? Sosem értettem, hogy ebben mi a kihívás.

Mindig azt gondoltam, hogy minél nagyobb szakértője valaki egy témának, s minél inkább elhiteti magával, vagy a könyvek vele, hogy mennyi mindent tud, annál korlátoltabbá válik, annál magasabb falakat emel, annál inkább leválik az egészről.

Valahogy úgy értelmeztem mindig a világot, mint teljes egységet, amit nem lehet illetve nem érdemes részleteiben vizsgálgatni. Azt nem érdemes csinálni vele, amit kicsiben az orvostudomány az emberekkel. Olyan részterületekre osztották már, hogy nevetséges helyzetekbe kerülhetsz ha a közelükbe kerülsz. Elmész lábászhoz s kiderül, hogy térdészhez kellett volna. Ez az orvostudomány halála is egyben... Arról nem beszélek, hogy a gyógyítással köszönő viszonyban sincsenek. Sötétben tapogatózás van, és tünetek indiánüvöltéssel történő legyőzése, mint elsöprő siker. Ja meg a legegyszerűbb megoldás a: Fáj? Igen. Akkor megoperálom. Operál érted? Megy az opera. Csak itt te vágod a magas C-t. Szerinted meg nem operál, hanem levág, kivág, nyisszant, távolít... :))) Elképesztő!

Persze meg kell említeni, hogy van néhány előre mutató próbálkozás, ahol megpróbálnak egy másik dombról ránézni a gyógyítás című történetre.

Eleve rossz a gyógyítás szó is egyébként, mert gyógyítás nincs, csak gyógyulás. Egy gyógyító olyan körülményeket teremt, ami elősegíti az ön-gyógyulást. A gyógyszeres, szikés beavatkozásoknál konkrétan hülyének nézik az emberi szervezetet és esélyt sem adnak rá, hogy rendbe hozza magát.


Aztán:

Nem értem a vitát sem mint műfajt..:) Az mire jó? hihihi Én így gondolom, a Luc Gizi meg amúgy. Ezt hozta magával, ebbe nőtt bele a Gizi. És?

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://benford.blog.hu/api/trackback/id/tr48960190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása